Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2006 01:33 - “Парфюмът – историята на един убиец” 2
Автор: angel Категория: Технологии   
Прочетен: 5006 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 22.09.2006 01:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
“Парфюмът – историята на един убиец” Част 2 Сайтът

image

Продължението на моя разказ за премеждията на господин Гренуи и терзанията в преследване на най- прекрасния аромат ме довеждат до http://www.parfum.film.de.

Не, не се заблуждавате: въпреки участието на редица англоговорящи звезди и широкия отклик сред критиката и зрителите, сайтът наистина е на немски език. Този факт несъмнено натежава в полза на опцията да не посетите сайта, но кой знае, с малко превод и повече желание може да се натъкнете на най- достойното доказателство, че явлението “Парфюмът” е едно наистина добре обмислено начинание, осъществено с размах и обхващащо нови и нови пазари.

Началната страница се зарежда заедно със символично напълване на стъкленица с парфюм, която излива част от съдържанието си в дъното на екрана, където ароматът изписва с главни бели букви: ПАРФЮМЪТ

В унисон със замисъла филмът в емоционален план да бъде разделен на две части: проява на физическа (и морална) чистота и проливане на съпътстващата и балансиращата я невинна кръв. Като продължение на тази основна идея, цветовата схема е издържана именно в тези два цвята, а огненочервената коса на Лаура представлява моста между двете състояния- покой на духа и покой на тялото. Този мотив е избран дори и за лице на саундтрака, разространяван отделно от филма.

image

Допълнително доказателство за мащаба на предприятието е и предоставената възможност желаещите да се запознаят по- подробно с работата по филма, като изтеглят в PDF формат кратка книга за всичко това, което остава незабелязано по време на изтичане на надписите след края на филма. Не е много, но показва едно педантично внимание към детайла, което не е типично за северните народи... Сигурно и тук има чужда (за германците все пак) намеса...


На табчетата, подредени хоризонтално в горната част на екрана можем да намерим информация за героите, сюжета, да посетим снимачната площадка и да видим галерия от снимки, да изтеглим скрийнсейвър със споменатата в началото стъкленица, при желание да прочетем нещо допълнително към филма, да си купим парфюм от Тиери Мюглер и най- вече, да чуем музиката от саундтрака, която неотменимо звучи по времето, прекарано на тази страница. Единствената опция са промяна на звука не е on/off, а увеличение или намаление на силата му...

image

Изборът на Флаш 8 за реализацията на този сайт определено казва своята дума: от гледна точка зрелище, сайтът определено понася тежестта, положена върху плещите му и балансира амбициите на създателите на филма.


В същото време обаче за мен остава непонятно как е възможно в търсене на по- широка публика да не бъде подготвена версия и на английски език. В интернет това помага. Много.

image



Гласувай:
0



1. piccola - интересен
22.09.2006 09:09
момент, т.е идея - за разделението!
цитирай
2. 2o4iosobenoednoto - За съжаление
31.10.2006 14:02
...филмът ми се видя слабичък. Разбира се, че така ще го усетя след като книгата ме изкърти тотално още едно време, заедно и с другата му на Зюскинд - "Гълъбът". Еми може за други да е фурор, ама за мене е нъцки! Но замисъла да се филмират добри книги е интригуващ и си е предизвикателство да се бориш с перото! Друг е въпроса какъв е процентът на успеваемост.
цитирай
3. 2o4iosobenoednoto - Сещам се за
31.10.2006 14:08
"Среднощен експрес" и "Пилето" като това, което може да се нарече "еталон".Но е явно, че съм пристрастен. Може би вече започна да се гледа повече вече към икономическата страна, на изкуството като на продукт за потребление, за временна употреба, става дума за касов удар, а не към изкуството за себе си. Това е жалко. Какво да се прави, нали сме в капитализма...с двата крака.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: angel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 419393
Постинги: 85
Коментари: 199
Гласове: 4851
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031