Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2006 15:46 - Порнография на “Киномания 2006”
Автор: angel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4172 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Киното в Холивуд и киното по принцип има една напълно обяснима, но все пак тайна и потискана страст към разгула и развращенията…
Екранизацията на “Лолита”, “Маркиз дьо Сад” и т.н. обрисуват света в краските на нощта, без дрехи и без никаква доза свян. 
Френското кино по дефиниция е ампутирано от думата срам и голотата и консумирането на любовта пред камерата се приема за даденост, един вид френска екшън сцена (или “секшън”, както казваше един мой съученик).

Затова когато решихме да отидем на една от централните прожекции на “Киноманията” на филма “Развратникът” с Джони Деп в главната роля очаквахме нещо по- така… И го получихме. За съжаление на нас и на горкия Джони, както и на Джон Малкович в ролята на краля, не те бяха в центъра на вниманието на вчерашната прожекция в Зала 1.

В центъра на вниманието бе прожекционната техника.   Защо ли? Сега ще ви обясня…   Фестивалите са нещо много странно. За всеки от нас е достатъчно да знаем, че отиваме на кино, плащаме си и т.н. и очакваме да видим добър филм с добро качество и т.н. Не ни интересува особено кой точно държи правата, как ги е получил, какви са условията за получаване на лентата и други такива. Един вид, подразбира се, че организаторите са се погрижили за всичко, щом като ни събират парите (въпреки че не там е работата).

Е, всъщност на заден план, или както се казва, зад екран, има много работа. Не е лесно да вземеш правата за филм, още повече за фестивал. И затова се случват странни неща…   Но за тях ще се върна отново вчера в Зала 1. Започва прожекцията и с рекламите на организаторите всичко е наред. Само едно нещо ни смущава, какво прави този мултимедиен проектор на средата на залата и какви са тези странни надписи, които излъчва той на средата на екрана. Явно трябва да има някаква грешка…   Филмът започва. И субтитрите започват. На редовното си място. Там, долу, в долната една десета на екрана. Има само един проблем, при това в самото начало: надписите са на полски.   Втора минута. Появяват се българските субтитри. Над полските, които не само че не са се махнали, а на моменти предават по- добре какво се случва на екрана, тъй като картината е толкова зле, че нищо не се вижда. Звукът е под всякаква критика, но и той така или иначе е заглушен от нервното ръкопляскане на неразбиращи английски (и явно полски) зрители, които обръщат внимание на режисьора на цялото мероприятие, че нещо не е наред. Петнадесета минута. Българските субтитри изчезват. Публиката пощурява. Светлините светват. Антракт.   Пауза.   Прожекцията се възстановява след 10-на минути. Отново без субтитри. Windows XP забива в най- неподходящия момент и полските субтитри изчезват също. Хаос, пълен хаос.   Светлините светват отново. Нов антракт.   Организаторката обявява, че причина за проблемите е нервна зрителка, която е извадила кабела от компютъра. Смях в залата. Първо обявяване, че прожекцията се отменя. Нов смях. Жалко…   Вторият антракт продължава повече от паузата на полувремето на супербоула. Само че не пее Джанет и Джъстин Тимбърлейк. И Джей Ло я няма. Всъщност вече няма почти никого в залата.   Тръгваме си.   Напомнете ми никога повече да не ходя на кино в Зала 1. Съветът ми е и вие да направите същото.   P.S. И някой от вас да не вземе да отлепи черното тиксо от долния край на лещата на мултимедийния проектор! Може да разстрои крехкия баланс в екосистемата…


Тагове:   порнография,


Гласувай:
1



1. dinka - :)))
06.11.2006 16:18
С основание си недоволен. Но аз май свикнах с този вид поведение на киномаратоните made in BG. За това и не ходя. Вярно, изпускам шоуто... и някои доста стойностни филми, ама струват ли си парите и нервите? Я по-добре отскочи до "Армията". Там има какво да се види. Както винаги. :) И поздрави на Камен Донев от мен. :)
цитирай
2. sineater - аз искам да кажа за филма
06.11.2006 16:26
прекрасен. деп показва защо е един от най-великите на своето поколение.

do you like me now?
цитирай
3. angel - @sineater
06.11.2006 16:33
Сори, не съм го гледал. Трябва да си го взема от някоя видеотека или торент-тека. Вече веднъж съм платил за него, все пак... :)
цитирай
4. 2o4iosobenoednoto - родени бегейци
06.11.2006 17:56
обречени сме ;)
Някои за по-кратко!;)



Скоро и на вашите екрани.
(без превод на полски)
цитирай
5. weasell - :)
03.03.2007 22:35
извинявай,че се смея на злочестото ти преживяване,ама просто е забавно да видиш понякога докъде води човешката простотия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: angel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 420446
Постинги: 85
Коментари: 199
Гласове: 4873
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930