Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2006 11:39 - Поглед в главата на женения мъж
Автор: angel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16818 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.02.2006 22:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Една нова книга, посветена на американските съпрузи разкрива причините, поради които те са се оженили, защо продължават да са женени и как домашната работа директно се свързва с тяхното сексуално удовлетворение.

image

Изборът на подарък за Свети Валентин подлага мъжете на ненужен стрес

Настина ли мъжете не обичат обвързването? Получават ли достатъчно секс? Какво кара един мъж да си пада по конкретна жена, и защо други се лутат? Журналистът Нийл Четник отговаря на тези въпроси на обърканите жени навсякъде с книгата: "Гласът на мъжете-Какво съпрузите наистина мислят за своите бракове, своите съпруги, секса, домашната работа и обвързването"

В национално изследване на близо 300 американски съпрузи и със задълбочени интервюта със седемдесет мъже във всички фази на брака, Четник изследва причините за тяхното щастие и за тяхното неудовлетворение. Окуражаващите новини: 93% от всички съпрузи, с които е говорил той споделят, че биха се оженили за същата жена, ако имаха отново този шанс. Но докато 82% са удовлетворени със своя сексуален живот, Четник забелязва, че мъжете понякога са "учудени колко дълго жените могат да продължават без да мислят за секс."

Сузана Шрайбсдорф от списание Нюзуийк говори с Нийл Четник защо мъжете оценяват "позитивизъм" като най- атрактивната женска черта, какво те наистина искат за Свети Валентин (подсказка: не е шоколад) и как разпределянето на домашната работа директно се отразява върху сексуалния живот на една двойка.

Нюзуийк: Какво мислят мъжете за Свети Валентин?
Нийл Четник: Те не искат Свети Валентин. Най- много би им харесало този ден просто да изчезне. Мъжете са подложени на огромен натиск на Свети Валентин. Нашата култура казва: "Какво ти даде той за Свети Валентин?" Това е един вид символ на статуса. Все пак, най- общо, това, което те искат не е друга вратовръзка или джаджа. Те биха желали техните съпруги да дадат началото на един романс. Те харесват моментите, когато техните съпруги практически мислят за секс и дори го планират. Не е задължително той да бъде през тази вечер, но ако тя му предостави ваучер за една нощ, в която тя ще заключи вратата на спалнята и поеме командването, мъжете ще бъдат удовлетворени от това. Не става дума за самия секс, а за интереса от секса.

Недоволни ли са женените мъже от количеството секс, което получават?
Обикновено не, но понякога можете изчакват жената и се питат, колко ли ще издържи тя преди да ме подкани за секс? И често те са учудени от това колко дълго жените могат да продължат без да мислят за секс, а жените са учудени колко дълго мъжете могат да продължат без да мислят за чистене у дома. За една жена,атмосферата в дома е част от това което я кара да се чувства добре и секси. За един мъж сексуалното общуване е това, което го кара да смята, че се намира на добро място. И не става дума само за секс. Почти всяко ниво на щастие, позитивизъм се свързва с домашната работа.

Значи почистването вкъщи и щастието са свързани?
Докато писах книгата постоянно виждах в интервютата паралел между домашната работа и секса. Мъжете твърдяха, че колкото по- щастливи са техните жени с разделението на домашните задължения, толкова по- щастливи са мъжете с техния сексуален живот. Дори и числата го доказват: в една връзка има повече секс, ако жената е доволна от разпределението на домашните задължения. Не става дума за разпределение поравно, важното е жената да смята, че то е справедливо. Когато влезем в един дом, често се смята, че жената е по- отговорна за реда вкъщи. Така че, ако той приеме това и помага с еднакъв дял на нейния, той често е награждаван със секс. Тя не е така ядосана, или затруднена и не е така уморена.

Значи ли това, че мъжете трябва да почистят цялата къща на Свети Валентин?
Да! Преди да напиша тази книга не осъзнавах, че не единствено домашната работа представлява тежест на жените, тежестта се намира повече в тревогата, че трябва да се чисти. Аз се съгласих да наемем някого да чисти нашата къща, и това имаше директен ефект върху нашия сексуален живот.

Какво кара един мъж да се ожени?
Мъжете са различни от жените защото те бягат от чистата романтика. Освен химията, за тях има и практическа страна. Един от интервюираните мъже разгледа въпроса от счетоводна гледна точка: активи от едната страна и пасиви от другата. Гледаме на предимствата и недостатъците и на това какъв вид партньорство можем да имаме с тази жена. Заради спорта ние сме обучени да бъдем съотборници, как да общуваме помежду си без да е задължително да използваме думи, как да работим за постигането на общи цели. Ако можем да намерим човек, с когото мислим, че можем да бъдем от един отбор, ние сме привлечени от нея. Повечето мъже, обратно на изградения ни имидж на мразещи обвързването, се интересуват от личност, която е партньор, приятел и любовник за цял живот.

Коя женска черта е най- привлекателна за мъжете?
Това, което привлича мъжете след първия полъх на физическо привличане е когато тя е позитивна по темперамент и приключенски ентусиазирана. Признаваме, че жените често определят чувствения тон на дома. Ако тя е вълнуваща и с добро настроение, ние ще се намираме в подобна атмосфера. Ако тя е негативна, критична и нещастна, тогава ще трябва да живеем в такава атмосфера. Друг елемент е самоувереността. Мъжете, които търсят жена могат да знаят, че тя не е попадение в десятката, но че има много качества, които са такова попадение и наблягат на тези качества. Ние мъжете знаем, че също не сме върха на сладоледа през повечето време. Разбираме нуждата от това да потърсиш доброто в този човек.

Жените понякога са недоволни от начина, по който можете изразяват чувствата си. Какво мислят мъжете за това?
Когато питам мъжете как те изразяват любовта си към техните жени, те казват: "Ще й напълня резервоара на колата, когато свети индикаторът. Ще й измия колата." А жените казват: "Това не е онова, което искам аз." Има бездна между начина на изразяване на любовта между начина, по който мъжете го правят и онова, което жените искат да го чуят. Жените може да бъдат по- отворени към нови начини на изразяване на любовта от страна на мъжете. Много мъже казват, че не обичат работата си, но те работят, защото искат семейството им да има хубав дом и място за спасение. Често много от жените казват: "какво си направил за семейството в последно време?"Мъжете си мислят, "какво мислиш, че правих цял ден за семейството?" Не мисля, че това се прави нарочно от която и да е страна.

Откривате, че по отношение на брака, връзката на мъжа с неговия баща е по- важна за успеха на неговата връзка, отколкото връзката му неговата майка. На какво се основава това заключение?
Имаме склонност да мислим, че начина, по който мъжът се отнася към неговата майка дава идея как той ще се отнася към съпругата си. Но между двата вида отношения няма връзка. Мъжете не се учат да бъдат съпрузи чрез връзката с майка им. Мъжете се учат как да бъдат съпрузи като гледат бащите си като съпрузи и как те се отнасят към своите синове. Ако погледнем мъжете, които са били изоставени от бащите си, те често имат добра връзка с майка си, но не знаят как да се отнасят към жените и тяхната съпруга.

Вие също попитахте мъжете защо изневеряват, ако го правят. Какво отговориха те?
Повечето мъже признаха, че изневярата няма много общо със съпругите им или с факта дали получават достатъчно секс. В повечето случаи това се дължи на тяхната борба с обвързването и отстъпките, които идват заедно с брака. Повечето мъже се справят с желанието да бъдат с други жени - те си фантазират и понякога флиртуват, но огромното мнозинство не предприемат следващата стъпка - те решават, че тяхната връзка е по- важна от временното удовлетворение, което могат да получат.

Какво ви изненада най- много докато правихте тези интервюта?
Едно от нещата, които ме поразиха бе, че 60 % от мъжете казват, че тяхната първа съпруга ги е променила съществено, и 90% твърдят, че тази промяна е за по- добро. Бих се съгласил със становището, че жената не влиза във връзка с цел да промени мъжа. Но мъжете признават, че бракът променя живота, и обикновено харесват достатъчно жените си, за да им позволят да ги променят. Мъжете не искат да бъдат критикувани или да се заяждат с тях или да им се оплакват, искат да бъдат приети, и когато се почувстват приети имат желание да се променят.



image


2006 Newsweek, Inc.
WEB EXCLUSIVE
By Susanna Schrobsdorff
Updated: 1:20 p.m. ET Feb. 14, 2006



Тагове:   мъж,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: angel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 419452
Постинги: 85
Коментари: 199
Гласове: 4851
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031