Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2006 23:33 - Ода за Франк Милър - "300" - филмът
Автор: angel Категория: Изкуство   
Прочетен: 5498 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Какво сте чували за битката край Термопилите? Кога се случва тя? Кой участва в нея? А кой побеждава?

Сигурен съм че едва ли в последно време сте си задавали тези или подобни въпроси. Аз също не бях. Но познавате Холивуд – има една много стара традиция да екранизира всичко, което някога сте научавали, или някога ще научите (пак оттам, разбира се).

Екранизацията е на Уорнър Брадърс. След „V като вендета” летвата е висока, но те явно се ангажират да се опитат да се надскочат.

Отговорен за визията на поредния епос и пряк виновник да задавам въпросите от началото на този пост не е сред обичайните заподозряни: той не е носител на награда на Академията, нито пък представлява основател на някое мейнстрийм течение в модерното кино. Става дума за нещо много повече от това: за култа към комискса.

А когато става дума за комикси, няма по- добро име от Франк Милър.

Помните ли „Град на греха”? Да, по него е. Уникален филм от всяка гледна точка: показва способност да разочарова и най- отявлените фенове на работата на художника, но приобщава към каузата неочаквани привърженици. Като мен например...

В дните, когато списание „Дъга” се издава отново, но с нови автори и нови стилове, май е време да погледнем как работят живите икони и да видим един уникален творчески процес на прекрояване на даден сториборд в пълнометражен филм.

Филмът за който пиша пред вас се нарича семпло „300”. Нищо повече, нищо по- малко. Равнява се на бройката на спартанските войни, опълчили се срещу многохилядната персийска армия на прохода Термопили, който се явява единствената естествена преграда пред нахлуването на персийците на Балканския полуостров.

image

Разбира се, освен името на Франк Милър, трябва да има и нещо друго, заради което да редя хвалебствия. А това е невероятният тийзър трейлър към филма. Толкова ангажиращо обещаващ, надявам се и филмът да бъде поне на толкова високо ниво.

image

Феерия за сетивата, невероятна актьорска игра и нагледна демонстрация на какво е способно днешното кино. А както си знаем, способно е на много.

image

Трийлърът в HD може да свалите от този адрес, а ако не желаете да експериментирате, ви препоръчвам блога на продукцията, който предоставя поглед отвътре.

image

Премиерата на филма се очаква в началото на март 2007.

Много ми е трудно да чакам дотогава, но няма сила на света, която да ме накара да гледам този филм на друго място освен в кинозала.

Така че, до не чак толкова скоро блогване по този въпрос. Надявам да съм събудил интереса ви.

image


Тагове:   ода,   Милър,


Гласувай:
0



1. sunflower - Събуди :)
16.10.2006 23:44
Мерси! :)
цитирай
2. piccola - още един хранителен постинг!
17.10.2006 07:29
благодаря!!!
цитирай
3. nio - :-))
17.10.2006 09:44
Още едно потвърждение за напредъка на технологиите.Супер.
цитирай
4. ady - Благодаря
17.10.2006 10:56
:)))))))))))))))
цитирай
5. gay - Очаквам
17.10.2006 18:55
филма с нетърпение! Изглежда изключително мащабна продукция.

Позволих си да кача комикса. Файлът е около 80 мб, и е pdf формат, за който трябва Adobe Reader. Насладете се и вие:

http://rapidshare.de/files/37095912/Frank_Miller_300.pdf.html
цитирай
6. futchi - Frank Miller е пич!
30.12.2006 00:26
Frank Miller е пич! Киното просто го експлоатира, уж се беше отказал от киното, ама Боби Родригез му направи страшна четка за Sin City и пак се почна всичко. Знаете ли че първия филм за Batman на Тим Бъртън от 1989 взаимства много от мрачната си готическа атмосфера от `The Dark Knignt Returns` на Франк Милър, или че идеята за поселдния филм Batman Begins взаимства страшно много от `Batman: Year One` комикса пак на Франк Милър. Ами за Робокоп чували ли сте ... да обеснявам ли там как е намесен Франк Милър :)
цитирай
7. kozodoi - филмът 300- киното, както и историята се създават от хора, боговете само могат да гледат...
06.04.2007 23:08
Нямам нужда от богове след този филм. Нямам нужда от покаяние.



Само щит, покрит с белези от сеч. Само шлем под който очите ми да горят непримиримо.



Шеметен! От началото до края!



Епичен! Сякаш се изкачваш…но не по стълбите на храм…а по- високо…по- свободно…към пазен от мълниите връх, от който няма връщане…за да стъпиш на небето, което сам си извоювал! И където не те очаква никой друг освен онези, които през целия си живот са щурмували върха рамо до рамо с теб. И никога не са те предали.



Нима искаш някой друг да те очаква?...



Съпругата ти, твоята кралица, която търсеше с жадни очи през смъртоносната мъгла от стрели надвиснала над бранното поле…няма я там! Ти не си “Гладиаторът”- смъртта няма да ти върне най-близките, твоята пшеница ще узрее сама.



Слънцето се превръща в щит. Залязваш…Страх ли те е… Защо се усмихваш? Виж как твоя враг, “божествения” трепери за живота си. Всички които те предадоха ти прокле- да живеят вечно. Като лишеи в сянката ти.



Вярваш само на щита си и на щита до теб.



Прохода, който пазиш е целия свят.



И не се угнетявай, не навеждай тъжно шлема си, затова че го напускаш без да спреш ония, които идват да го ограбят, да го разрушат.



Спокойно затвори очи, защото онова което те търсят и никога няма да имат ще остане у теб и у другите 300, които заспиват завинаги до своите щитове, останали там, в онзи проход. Защото вечността е тясна за тях.



цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: angel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 420370
Постинги: 85
Коментари: 199
Гласове: 4870
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930